20 березня - Міжнародний День французької мови та Міжнародний День Франкофоніі. Учні Фастівського ліцею №4 також представляють Франкофонію у світі. З нагоди цієї події в ліцеї проводився захід на тему "Французький хліб-багет". Участь у заході взяли майже всі учні, які люблять і вивчають французьку мову. Вони робили презентацію про історію французького багета, вивчили назви інгредієнтів французькою мовою і майже всі захотіли випікати довгий французький хліб з хрусткою скоринкою, іноді присипаною борошном чи якимось насінням. Діти дізналися, чому багет не ріжуть ножем, а ламають руками. Дітям дуже захотілося відкрити свою пекарню Boulangerie 🥖 і працювати comme boulanger ou bien la boulangère. Дітей чекає також свято круасана. Хоч походження круасана австрійське, але тісто було винайдене у Франції, тому круасан має вважатися французьким продуктом. Вже багато учнів самі вміють готувати круасани і мріють відкрити свої власні пекарні.
Хай їм щастить у всьому!
Володимир Шевченко, вчитель французької мови
Коментарі
Дописати коментар